ENERGIEREEP
HOEVEELHEID: 1 kleine kop als deel geeft 1 bakplaat = 25 – 30 stuks
MATERIALEN
METHODE
OPMERKING
MATERIALEN
- 5 delen fijne havermout
- 1 deel wit sesamzaad
- 1 deel zonnebloempitten
- 1 deel (groene) pompoenpitten, grof gehakt
- 1 deel geraspte kokos
- 1 deel amandelen, grof gehakt
- 1 deel sesamolie of zonnebloemolie (laatste heeft in bio een scherpe geur en smaak)
- 1 ½ deel rijststroop * op kamertemperatuur ** (gebruik voor het afmeten van de stroop de kop waarin je de olie hebt afgemeten, dan laat de stroop gemakkelijk los bij het leeggieten van de kop.)
METHODE
- Verwarm de oven op 175 °.
- Meng alle droge ingrediënten.
- Voeg olie en daarna de stroop toe.
- Het geheel moet een beetje aan elkaar kleven vóór je het in de oven zet, om brokkelen te voorkomen. Eventueel meer rijststroop toevoegen.
- Verdeel de massa op een bakplaat met bakpapier.
- Druk goed aan en maak er een mooie rechthoek van.
- Bak tot het geheel goed verkleurt. Ongeveer 15 – 20 minuten.
- Na de baktijd, als het nog warm is, druk nog eens aan, breng in vorm breng en snijd in porties . Laat afkoelen in de bakplaat om breken te voorkomen.
OPMERKING
- Plaats de bereiding onmiddellijk in de oven.
- Lekker bij een kopje warme, verse gemberthee.
- *rijststroop = rijstmalt. Verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel. Wordt verkregen door het mouten van rijst. Het heeft een minder sterke impact op onze bloedsuikerspiegel en het veroorzaakt minder verzuring en demineralisatie tegenover gewone suiker.
- ** op kamert°: de stroop vermengt zich dan beter.