Anne Vissers
  • Aanbod
  • Gratis
  • Blog
  • Over mij
  • Inloggen
  • Voedingscoaching
Energiereep waarvan je niet dik wordt

 ENERGIEREEP

​HOEVEELHEID: 1 kleine kop als deel geeft 1 bakplaat = 25 – 30 stuks

MATERIALEN
  • 5 delen fijne havermout
  • 1 deel wit sesamzaad
  • 1 deel zonnebloempitten
  • 1 deel (groene) pompoenpitten, grof gehakt
  • 1 deel geraspte kokos
  • 1 deel amandelen, grof gehakt
  • 1 deel sesamolie of zonnebloemolie (laatste heeft in bio een scherpe geur en smaak)
  • 1 ½  deel rijststroop * op kamertemperatuur ** (gebruik voor het afmeten van de stroop de kop waarin je de olie hebt afgemeten, dan laat de stroop gemakkelijk los bij het leeggieten van de kop.)
 
METHODE
  • Verwarm de oven op 175 °.
  • Meng alle droge ingrediënten.
  • Voeg olie en daarna de stroop toe.
  • Het geheel moet een beetje aan elkaar kleven vóór je het in de oven zet, om brokkelen te voorkomen. Eventueel meer rijststroop toevoegen.
  • Verdeel de massa op een bakplaat met bakpapier.
  • Druk goed aan en maak er een mooie rechthoek van.
  • Bak tot het geheel goed verkleurt. Ongeveer 15 – 20 minuten.
  • Na de baktijd, als het nog warm is, druk nog eens aan, breng in vorm breng en snijd in porties . Laat afkoelen in de bakplaat om breken te voorkomen.
 
OPMERKING
  • Plaats de bereiding onmiddellijk in de oven.
  • Lekker bij een kopje warme, verse gemberthee.
  • *rijststroop = rijstmalt. Verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel. Wordt verkregen door het mouten van rijst. Het heeft een minder sterke impact op onze bloedsuikerspiegel en het veroorzaakt minder verzuring en demineralisatie tegenover gewone suiker.
  • ** op kamert°:  de stroop vermengt zich dan beter.
 
Proudly powered by Weebly
  • Aanbod
  • Gratis
  • Blog
  • Over mij
  • Inloggen
  • Voedingscoaching