OVENGEROOSTERDE, VERWARMENDE GROENTEN
HOEVEELHEID: 4 PERSONEN
Ingrediënten
Voorbereiding
Bereiding
Ingrediënten
- 250 g pastinaak, geschild
- 250 g wortelen, geschild
- 6 à 8 lps. koud geperste olijfolie, extra vierge
- 250 g pompoen
- 2 rode uien
- 250 g rauwe, rode bieten, geschild
- 250 g rauwe, gele bieten, geschild of gele raapjes
- verse of gedroogde tijm en/of komijnpoeder en/of gekneusde korianderzaadjes of - poeder
- 4 cm gember,
- zout
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C.
Bereiding
- Snijd de pastinaak en wortel doormidden.
- Halveer het dikke uiteinde van beide wortels zodat alle delen ongeveer even groot en dik zijn.
- Doe de wortelstukken in een kom, schep wat olie erdoor en bestrooi ze met zout en kruiden. Spreid ze aan één kant van een grote, geoliede ovenschotel of braadslede van de oven.
- Snijd de pompoen met schil! in 4, vervolgens in schijven (maanvorm) of in grove stukken.
- Snijd de ui in maanvorm.
- Wentel de pompoen en ui door de olie en kruiden. Breng alles in de ovenschotel.
- Snijd de bieten in plakken van ½ cm en snijd ze middendoor. Doe ze samen in een kom, schep de rest van de olie erdoor en bestrooi ze met zout en kruiden. Spreid ze uit aan de ander kant van de ovenschaal (sap geeft veel kleur af).
- Rasp de gember fijn en knijp het sap uit over de groenten in de ovenschotel.
- Zet ± 30 in de oven of tot ze beetgaar zijn. De tijd is afhankelijk hoe groot de stukken zijn. Keer ze halverwege om.
- Zet ev. de laatste 5 minuten onder een hete grill voor wat extra kleur.